50e aniversari del barri de Can Deu

50e aniversari del barri de Can Deu

Aquest any 2023, el barri de Can Deu fa 50 anys des de la construcció dels seus característics edificis i l’arribada dels primers habitants del barri. Per tant, els veïns i veïnes estan de celebració per commemorar el 50e aniversari del barri.

Des de l’Associació de Veïns de Can Deu, volem i desitgem que aquest any 2023 sigui un punt d’inflexió que ens permeti recordar el passat per construir un futur en comunitat ple de records i que ens permeti posar en valor totes les experiències viscudes a un barri que promou la participació, l’associacionisme i la diversitat cultural.

Breu historia del barri de Can Deu

El barri de Can Deu neix a partir del projecte iniciat per encàrrec de VIMUSA l’any 1969 a quatre equips d’arquitectes, amb la voluntat de crear una nou barri residencial amb habitatge econòmic, però evitant la massificació demogràfica en espais reduïts i amb una bona comunicació amb la resta de la ciutat.

El 24 d’abril de 1973 finalitzen les obres de construcció i el 7 de juliol se celebra la inauguració del barri, amb la presencia del ministre d’Habitatge Juan Utrera Molina, on ja vivien famílies des del mes de març del mateix any.

El resultat va ser un barri de 1.201 habitatges, repartit entre 71 blocs de pisos, amb centre cívic, piscina, locals d’us públic i comercial, zones per a vianants i espai enjardinats. Un barri autosuficient on el seu esquema microurbà compta amb els equipaments bàsics per l’ensenyament, la cultura, l’ocupació del tems lliure, el petit comerç i els transports que el caracteritza en el seu disseny com un projecte sociourbanistic.

La escola La Floresta, encara que es trobava dins del projecte inicial, no es va finalitzar fins l’any 1974, dins del marc del “Plan de Emergencia de Contrucciones Escolares” establert al decret del 22 de desembre de 1953.

Construït posteriorment a les migracions d’altres zones de l’Estat, la població prové d’altres zones de Sabadell, on la majoria de nous veïns eren joves. El moviment veïnal ha està sempre actiu i un dels motors de les diferents reivindicacions per la millorar dels equipaments bàsics. Encara que aquest es trobava organitzat, fins l’any 1977 no es va constituir com entitat, amb uns estatuts definien les seves activitats i accions.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad